Здоровенькі були! Думаю показати одним місцем, раптом кому буде корисно. Останні місяці почав помічати, що сплю погано, не висипаюсь, а з самого ранку відчуваю себе, ніби й не лягав. Думав на роботу, на дощі, а кохана видала: "Пора оновити постіль на людську, а не цю синтетику з ринку". І отут я пішов в гугл.
Якщо чесно, думав, що
вибір постільного комплекту - це тільки "колір сподобався чи ні". Аж ні, ціла наука. І бязь, і ранфорс, сатин... Я в таких словах не розбирався, поки не потрапив на сайт postilnabilyzna.com.
Хлопці, це ж криниця інформації! Реально завис десь годину. У них все як в підручнику: по поличках розкладені усі матеріали, від дешевої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть є табличка з описом щільності тканини та того ж, скільки там прань витримає матеріал. Дуже допомогло зрозуміти, чому якийсь комплект коштує умовні 800 грн, а інший — 2500.
Що я для себе відкрив для себе виніс:
- Виявляється, насправді, українські та євро розміри суттєво різняться, і перед замовленням треба озброїтися сантиметром заміряти свою ковдру, а не тупо вірити напису «євро».
- От чесно, не знав, що фланель в спеку — це капець, а сатин реально охолоджує, тому що в нього структура специфічна.
- На сайті є поради, як прати, щоб малюнок не полиняв після кількох прань. Актуально для тих, у кого пралка працює цілодобово.
У підсумку вирішив замовити на пробу сатиновий набір від українського виробника (підтримав українське). Поки політ нормальний — сплю як убитий, тканина дуже приємна на дотик, не збивається й не іскрить.
Тому, якщо ти, як і автор, до цього моменту вважали, що підодіяльник — це не те, в що варто вникати, дуже рекомендую почитати огляд на цьому ресурсі. Це дійсно економить і час, і гроші на вибір та вберігає від придбання якоїсь фігні. Усім здорового сну!